ETNOGRAFIA. ENSENYANT LA CUINA: L’entrevista en el Treball de Camp

L’Associació Valenciana d’Antropologia presenta el programa de la VIII edició del seminari de metodologia Etnografia. Ensenyant la cuina. A través de diferents cursos pretenem treballar les distintes eines de recerca que han caracteritzat la pràctica antropològica i les ciències socials en general. La nostra intenció és ‘ensenyar la cuina’, és a dir, anar més enllà d’una aproximació teòrica i mostrar de començament a fi com, quan, per què i què fer amb els resultats.

V Comboi i Antropologia amb La Comarca Científica

Dijous, 16 de febrer a les 18:00 hores a L’ETNO vine al primer Comboi i Antropologia del 2023. Estarem amb un grup de professionals que des de fa un temps està fent molt de soroll en l’àmbit de les ciències socials. L’AVA i la Biblioteca de L’ETNO teníem moltes ganes de tindre’ls de protagonistes en un Comboi i Antropologia: «Ni todologia ni terraplanisme, ciència social» 

III COMBOI I ANTROPOLOGIA «A HORES D’ARA»

Amb Natalia Castellanos, Alba Herrero i Anaïs Florin parlarem d’arxius, memòria i lluita social.

A hores d’ara és un arxiu digital que engloba les experiències i sabers de les persones i col·lectius que han defensat l’Horta de València durant les últimes dècades. En ell trobem material visual i gràfic i documentació de diferent índole produïda pels col·lectius. Es tracta d’un arxiu en procés, construït a partir dels arxius de moltes persones i col·lectius. Així, la proposta no recull hui en dia la totalitat de les agressions urbanístiques que han tingut lloc en el territori de l’Horta, sinó aquelles per a les quals s’ha pogut rastrejar una resposta social amb les seues diferents estratègies per a denunciar i tractar d’impedir la violència sobre el territori i sobre les vides que el conformen, de vegades amb èxit i d’altres no, però sempre farcides d’aprenentatges.

II COMBOI I ANTROPOLOGIA «DEL CHINO A VELLUTERS: PASSEJANT PER LES TRANSFORMACIONS D’UN BARRI»

El barri de Velluters és la zona del centre històric de València que ha patit un canvi més intens en les últimes dècades, passant de l’abandó, la degradació urbanística i l’estigma del «barrio Chino» a un nou imaginari que el presenta com un entorn dinàmic, amb encant, valor patrimonial i interés turístic.

En aquest Comboi i Antropologia passejarem pels seus carrers, reflexionant sobre l’impacte que l’urbanisme neoliberal ha tingut en aquest barri de València al llarg de les tres últimes dècades de la mà d’Hernán Fioravanti Álvarez.

Dijous, 12 de maig de 2022 a la plaça de Viriato a les 18:30 h.

I Congreso Internacional Áreas Protegidas. Gestión y Participación, los días 1, 2 y 3 de diciembre, en formato presencial y virtual

El equipo de investigación GOBERPARK invita a presentar comunicaciones para reflexionar sobre las Áreas Protegidas y los Parques Naturales en España, en particular, y en el mundo, en general. Para ello convoca el I CONGRESO INTERNACIONAL ÁREAS PROTEGIDAS. GESTIÓN Y PARTICIPACIÓN, que se celebrará en la Facultad de Ciencias Sociales de … Llegir més

Iniciem el curs amb una nova iniciativa: participa en la Tardor Antropo-lògica amb l’AVA

L’Associació Valenciana d’Antropologia convida a participar en la seua iniciativa de LA TARDOR ANTROPO-LÒGICA, a través de la programació de tres seminaris dirigits a totes les persones interessades per tal de continuar ampliant els seus coneixements, des de les ciències socials, en diferents camps de treball.

Els seminaris de … Llegir més

Jornades «Transformaciones urbanas, participación y convivencia intercultural»

Els dies 25 i 26 de febrer de 2021 se celebraran en modalitat virtual les Jornades Transformaciones urbanas, participación y convivencia intercultural, organitzades per l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA), el Grup d’Investigació Migracions, Diversitat i Cohesió Social (MIDICO) de la Universitat de València, l’Institut Universitari d’Investigació sobre Migracions, Etnicitat … Llegir més

Jornada virtual: Càmera i Acció! Els múltiples plans de la diversitat, divendres 30 d’octubre a les 12h

Us convidem a participar aquest divendres dia 30 d’octubre, a les 12h, en la jornada virtual gratuïta ‘Càmera i acció! Els múltiples plans de la diversitat’ que està oberta a totes les persones que vulguen connectar-se i acompanyar-nos a través d’aquest enllaç o del programa.

Us avancem que, després … Llegir més