II CAFÉ I ANTROPOLOGIA AMB JOSEPA CUCÓ

Cafe_i_antropologia_Biblioteca__Museu_Valencia_Etnologia

Organitza

Associació Valenciana d´Antropologia (AVA)
Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia
Màster Oficial Interuniversitari de Gestió Cultural de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València

Lloc

Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

Dates

Dijous 9 de juny del 2016.

Programa

17.00 hores.
Conferència de la Dra. Josepa Cucó i Giner: Resseguint les traces d’una etnografia sobre l’esquerra revolucionària
Al voltant del llibre recentment publicat De la utopia revolucionària a l’activisme social. El Moviment Comunista, Revolta i Cristina Piris (PUV, 2016).

El seminari abordarà dos aspectes interconnectats: per una part, els principals continguts de l’obra; per altra, el procés de recerca etnogràfica que hi subjau. Examinarem així l’evolució d’una antiga formació política, l’MC (Moviment Comunista), un partit de l’esquerra revolucionària nascut durant el franquisme que arriba fins al present transmutat en un conjunt d’organitzacions de caràcter cívic-polític de forta arrel territorial, petites però amb voluntat d’influir en la societat. Sota la diversitat real d’aquestes entitats batega però una consciència històrica i una identitat compartides, un estil de fer i de pensar la societat del qual són part important el nacionalisme d’esquerres i el feminisme. La mirada grupal i la diacronia, així com el recurs a les històries de vida són les estratègies triades per copsar el contingut i l’abast de l’antiga militància més esquerrana i radical.

20.00 hores.
Concert de «Barcelona Gipsy Balkan Orchestra».
Música tradicional balcànica de l’Est d’Europa que s’emmarca dins el Festival Etnomusic 2016 del Museu Valencià d’Etnologia.

Més informació sobre el programa i els autors d’aquesta primera trobada antropològica en el fullet i en http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca/content/cafe-i-antropologia

Com sabeu, es tracta d’una activitat oberta a totes i tots els interessats! Us esperem!

Galeria d’imatges

Comentarios cerrados