PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE HASAN G. LÓPEZ

enveualta_2feb_plumaycamara

El dia 2 de febrer del 2016, a les 19 hores, la Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnología va presentar, dins del seu cicle d’activitats, el llibre “La pluma y la cámara: antropología y memoria colonial en blanco y negro» de Hasan G. López Sanz. Es tracta del segon número de la col·lecció pròpia del Museu Valencià d’Etnologia denominada «Intercanvis».

Segons l’autor, el llibre «analitza els diferents usos de la fotografia en el període clàssic de l’Antropologia quan es va constituir l’autoritat etnogràfica.» Aquests usos no es refereixen tan sols al treball de camp dels etnògrafs, sinó també a la circulació posterior de les imatges fotogràfiques en publicacions, museus i arxius. Centrat en el començament de la tradició africanista francesa, l’autor no oblida els pioners del mitjà acadèmic anglosaxó en la seua anàlisi comparativa.

Hasan G. López Sanz (1978) és Doctor en Filosofia per la Universitat de València i Llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Professor associat en la Facultat de Filosofia de la UV-EG, les seues recerques versen sobre Antropologia Filosòfica, anàlisi historiocrítics de l’antropologia empírica, Estètica i Teoria de les Arts, mostrant un interès especial per la fotografia i els seus usos públics. Ha publicat articles en revistes com Pasajes; Revista de pensamiento contemporáneo; Cuadernos de filosofía y ciencia, Quaders-@e; Cuadernos del Instituto Catalán de antropología; Tribal Artes o Concreta. A més, és co-editor del llibre «La misión etnográfica y lingüística Dakar-Yibuti» i «el fantasma de África», publicat en 2009 per la Universitat de València.

Més informació ací.

Galeria d’imatges

Comentarios cerrados.