I PREMI INVESTIGACIÓ J. F. MIRA

portada premios

Lliurament del I Premi d´Investigació J. F. Mira

00premis-AVA

La presidenta de l´Associació Valenciana d´Antropologia, Beatriz Santamarina, va fer la invitació a l´acte:

Homenatge de Joan Francesc Mira i lliurament del I Premi d´Investigació J. F. Mira

Hi intervingueren:
D. Ricardo Sanmartín, catedràtic d´Antropologia de la UC
Dª. María Cátedra, catedràtica d´Antropologia de la UC
D. Antonio Ariño, catedràtic d´Antropologia de la UV
Dª. Josepa Cucó, catedràtica d´Antropologia de la UV
D. Joan Seguí, director del Museu Valencià d´Etnologia

Resolució

El Jurat presidit per Dra. Beatriz Santamarina, presidenta de l´AVA, i integrat per Dra. Josepa Cucó, catedràtica d’Antropologia de la UV, Dr. Pablo Vidal, director de l’Institut Valencià d’Etnologia de la UCV i Dr. Joan Seguí, director del Museu Valencià d’Etnologia.

Va resoldre concedir el Primer Premi d´Investigació Joan Francesc Mira, de conformitat amb l’establert en la convocatòria, al treball:

Terra, costum i conflicte. Els jutjats de pau des de l’antropologia jurídica. Una aproximació a la gestió de conflictes al món rural
Autora: Dª. Laura Villaplana Moliner

Lloc i dates

L’Acte d’Homenatge a J.F. Mira i lliurament del I Premi d´Investigació J. F. Mira va tindre lloc en el Museu Valencià d’Etnologia, el dia 22 de març de 2012, a les 19,00 h.

Publicació del treball premiat

 Terra, costum i conflicte. Els jutjats de pau i la gestió de disputes al món rural

 

libro1

Autora: Laura Villaplana Moliner – ISBN: 978-84-92587-82-7 – 176 pàgs.

 

«Els conflictes sempre han estat presents en totes les societats i moments històrics, i juntament amb ells han emergit diverses formes de regular-los. Els jutjats de pau són una expressió més de l’aparició de regles socials dirigides a la gestió de la conflictivitat. Aquesta institució, encapçalada per figures associades al seny i al sentit comú, compta amb una llarga experiència a la nostra societat, principalment al món rural.

Els difusos límits de la justícia de pau, entre la llei i el costum local, i l’adveniment de noves formes de resolució de conflictes com la mediació, ens inviten a repensar el paper que aquesta juga a l’actualitat. Al mateix temps, això ens obrirà una via d’accés per entendre els conflictes viscuts al món rural i la seva relació amb la vida social que els envolta.»

Comentarios cerrados.