IV CAFÉ I ANTROPOLOGIA AMB FRANCISCO CRUCES

Cafe_i_antropologia_Biblioteca__Museu_Valencia_Etnologia

Organitza

Associació Valenciana d´Antropologia (AVA)
Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia
Màster Oficial Interuniversitari de Gestió Cultural de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València

Lloc

Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

Dates

Dijous 2 de febrer del 2017.

Programa

18.00 hores.
Conferència del Dr. Francisco Cruces Villalobos: Ritualidades, oralidades, intimidades. Una trayectoria etnográfica por la dimensión humana de las ciudades

Francisco Cruces es professor d’antropologia en la UNED. Ha sigut investigador convidat per les universitats del Valle (Cali), UAM-I (Mèxic), Chicago, UCSD (La Jolla) i Paris-Est. La seua tasca etnogràfica se centra en diverses formes de performance i expresió simbòlica en contextos urbans, amb treballs de camp en Madrid, Bogotá, Mèxic i Montevideo. Coordina el grup Cultura Urbana, el qual investiga les transformacions culturals vinculades a la globalització. Actualment realitza una etnografia visual i col·laborativa sobre la metropolització de la intimitat i les seues narratives. Es coautor de La sonrisa de la institución (2006), Símbolos en la ciudad (2007) i Jóvenes, culturas urbanas y redes digitales (2012).

“En esta conversación, me centraré en la construcción de tres objetos de estudio que me han interesado a lo largo de una trayectoria larga como etnógrafo en/de la metrópolis: los rituales seculares, el proceso de la oralidad y la esfera íntima. Explicaré por qué pienso que tales dimensiones son clave para entender la relevancia de lo que denominamos (aún) “urbanidad”. La exposición de un fragmento en vídeo de uno de mis últimos trabajos (El orden que habito. Una sinfonía urbana de interiores) condensará el argumento principal: el valor de las dimensiones rituales, orales e íntimas en la vida urbana contemporánea y la aproximación narrativa y poética que precisamos para hacerles justicia.”

Francisco Cruces

Teniu tota la informació d’interès en l’adreça electrònica https://goo.gl/qKAqpW i en el fullet

Com sabeu, es tracta d’una activitat oberta a totes i tots els interessats! Les/els alumnes del màster hauran de confirmar l’assistència mitjançant un correu electrònic (amb el nom i el DNI) a avantrop@yahoo.es per tal de fer els certificats d’assistència.Us esperem!

Comentarios cerrados.