VI CAFÉ I ANTROPOLOGIA AMB AGUSTÍN COCA

Cafe_i_antropologia_Biblioteca__Museu_Valencia_Etnologia

Organitza

Associació Valenciana d´Antropologia (AVA)
Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia
Màster Oficial Interuniversitari de Gestió Cultural de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València

Lloc

Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

Dates

Dijous 26 d’abril del 2018.

Programa

18.00 hores.
Conferència del Dr. Agustín Coca: La llave de su intimidad: tradiciones contadas desde las dos orillas

Agustín Coca Pérez (1967) és antropòleg i andalús d’Alcalá de los Gazules. Pertany al Grupo de Investigación Social de Acción Participativa (GISAP) de la universitat pública Pablo de Olavide. Les seues recerques s’han centrat en diferents àmbits en l’antropologia ambiental, turisme comunitari i processos participatius. Va coordinar la dinamització dels diferents processos participatius per a l’elaboració dels Planes de Desenvolupament Sostenibles de diferents parcs naturals andalusos, participant en l’equip tècnic que va elaborar a en la dècada passada el II PDS de Doñana.

Ha estat implicat en diferents projectes de I+D+I relacionats amb la mobilitat sostenible a Andalusia, o amb l’anàlisi de la identitat andalusa i el moviment ecologista. Forma part del Col·lectiu de Cultura Andalusa del UPO i co-coordina el primer i segon Workshop: Agroecosistemas forestales en Andalucía y el Magreb (2015, 2017) celebrats a Huelva i Tunísia, respectivament.

En els últims anys continua investigant sobre les lògiques socioecològiques d’aquests alcornocales mediterranis, centrant-se en l’anàlisi dels vincles que mantenen les cultures i sabers locals. Va co-guionitzar (Agustín Coca, Manu Trillo) i assessorar científicament dos documentals: Nosotros los hombres del Corcho (2011) i Quivir (2014). Aquest últim fue guardonat en diferents festivals nacionals i internacionals, i es va presentar en aquest “café”.

Ressenya

Aquesta vesprada a les 18h. hem gaudit de la segona sessió de 2018 de Café i Antropologia a la Biblioteca del Museu Valenciàd’Etnologia. L’antropòleg Agustín Coca, de la Universidad Pablo Olavide de Sevilla, ha presentat el documental Quivir. En aquesta ocasió, hem comptat amb la presència d’antropòlegs i antropòlogues de diferents universitats (Oriol Beltran, Ismael Vaccaro, Ferran Estrada, David Florido, Félix Talego, MªÁngeles Corbacho, Javier Escalera, Raquel De la Cruz, José Díaz, José Batista y José Antonio Cortés)

Comentarios cerrados