Bases
Podeu descarregar-vos les bases del III Premi d´investigació Joan Francesc Mira ací.
Lliurament del III Premi d´Investigació J. F. Mira
La presidenta de l´Associació Valenciana d´Antropologia, Beatriz Santamarina, va fer la invitació a l´acte:
Homenatge in memoriam a Ana Albertos
Este homenatge va comptar amb la conferència:
En el regne de l´impossible. Vers una antropologia del circ
a càrrec de Manuel Delgado, professor titular d´Antropologia de la Universitat de Barcelona.
Va presentar l´acte Josepa Cucó, catedràtica d´Antropologia de la Universitat de València.
A continuació va tindre lloc el lliurament del III Premi d´Investigació J. F. Mira. El Jurat presidit per Dr. Joan Seguí, director del Museu Valencià d’Etnologia, i integrat per Dr. Pablo Vidal, director de l’Institut Valencià d’Etnologia de la UCV i Dr. Albert Moncusí, professor de la Universitat de València, va resoldre concedir el III Premi d´Investigació Joan Francesc Mira, de conformitat amb el que establix la convocatòria, al treball:
Queremos ser lyambae, sin dueño. Mujeres guaraníes por la autonomía indígena en Bolivia
Autora: Eva Mompó López
Van intervindre: Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, i Joan Francesc Mira, escriptor i antropòleg.
En finalitzar l´acte, es va servir un vi d´honor.
Dates i lloc
L´acte es va lliurar el divendres dia 28 de març de 2014, a les 19 hores, a la Sala d´Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València (Av. Tarongers, 4B. 46021. València)
Publicació del treball premiat
Queremos ser lyambae, sin dueño. Mujeres guaraníes por la autonomía indígena en Bolivia
Autora: Eva Mompó López. ISBN: 978-84-16044-55-9 185 págs.
«En el actual contexto de Bolivia, Charagua representa uno de los once primeros municipios en conversión a autonomía indígena. Ésta se reivindica como un medio para asegurar las condiciones que permitan la reproducción del pueblo guaraní.
En los procesos de reconfiguración territorial, política e identitaria que acompañan la construcción de esta autonomía, las mujeres guaraníes son protagonistas desde la convicción de que se trata de una oportunidad para acercarse al Vivir Bien de su pueblo.
Desde un análisis de las etnicidades, los derechos de los pueblos indígenas, y los feminismos, el objetivo de Queremos ser Iyambae, sin dueño es analizar la participación política de mujeres guaraníes en la implementación de la Autonomía Indígena Charagua Iyambae.»