XIV CAFÉ I ANTROPOLOGIA AMB RAQUEL FERRERO I CLARA COLOMINA

Organitza

Associació Valenciana d´Antropologia (AVA)
Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

Lloc

Pati I de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia

Dates

Dijous 6 de maig de 2021, a les 18 hores.

Programa

Fadrines: bocins d’experiència amb Raquel Ferrero i Clara Colomina, autores del darrer volum de la col·lecció Temes d’etnografia valenciana: Fadrines: el procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana.

“La proposta per a la trobada de Café i Antropologia és establir un intercanvi entre les persones assistents i les autores. Més enllà de transmetre el contingut de Fadrines, la idea és conversar per a connectar a través de la narració del procés d’investigació. Voldríem donar forma de manera col·lectiva a l’aventura que suposa la immersió total en la recerca, des de les fases inicials, amb el caos propi de la indefinició, el desconeixement i la immensitat, fins als moments finals de la redacció dels resultats després de l’anàlisi. Entremig, el viatge ens haurà fet transitar per les adversitats i troballes pròpies del treball de camp, juntament amb les emocions davant de trossos sublims d’intimitat i bocins colpidors d’experiència. El propòsit és conversar juntes per a ampliar els moments viscuts i compartir-los, trobar les connexions amb vivències semblants entre les persones assistents i donar-li forma a la trobada entre totes”. Raquel Ferrero i Clara Colomina

Raquel Ferrero i Clara Colomina són filles de les comarques centrals valencianes i llicenciades en Antropologia Social i Cultural. Els seus interessos acadèmics han transitat per la lingüística, la sociologia, el feminisme i la museologia. El comissariat d’exposicions i l’afany per generar instruments d’anàlisi de béns patrimonials que incorporen les vides viscudes han bastit la seua trajectòria. En paral·lel, han impartit cursos i tallers sobre memòria oral, patrimoni immaterial i metodologia qualitativa. Despleguen la seua tasca de recerca en el Servei d’Investigació en Etnologia i Cultura Tradicional de L’ETNO (Museu Valencià d’Etnologia) i xalen fent treball de camp juntes.

Inscripcions:

Les persones interessades en assistir, per favor, envieu un correu a avantrop@yahoo.es amb les vostres dades: nom, cognoms i telèfon. Necessitem controlar l’aforament i fer seguiment de les persones assistents (aforament màxim 60 persones).

Vos recordem les mesures COVID19: ús obligatori de la mascareta, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic i mantindre les distàncies personals. És per esta raó que no tindrem café com és habitual en esta activitat.

Vos esperem a totes i a tots, sense café, però amb moltes ganes de conversa!

Comentarios cerrados